SEARCH
You are in browse mode. You must login to use MEMORY

   Log in to start

level: Išleidžiamieji Šviesoforai

Questions and Answers List

level questions: Išleidžiamieji Šviesoforai

QuestionAnswer
NANA
Žalias žiburysLeidžiama pravažiuoti šviesoforą didžiausiu geležinkelių infrastruktūros valdytojo nustatytu greičiu ir įspėjama, kad priekyje ne mažiau kaip du blokuojamieji ruožai yra laisvi.
Geltonas žiburysLeidžiama pravažiuoti šviesoforą mažesniu geležinkelių infrastruktūros valdytojo nustatytu greičiu ir įspėjama, kad kito šviesoforo signalas – draudžiamasis.
Du geltoni žiburiai, iš jų viršutinis mirksimasisLeidžiama pravažiuoti šviesoforą didžiausiu geležinkelių infrastruktūros valdytojo nustatytu greičiu į atšakinį kelią ir įspėjama, kad kito šviesoforo signalas – leidžiamasis.
Du geltoni žiburiaiLeidžiama pravažiuoti šviesoforą geležinkelių infrastruktūros valdytojo nustatytu greičiu į atšakinį kelią ir įspėjama, kad kito šviesoforo signalas – draudžiamasis.
Raudonas žiburysPravažiuoti šviesoforą draudžiama.
Žalias mirksimasis žiburys, geltonas ir žalias juostinis žiburiaiLeidžiama pravažiuoti šviesoforą geležinkelių infrastruktūros valdytojo nustatytu greičiu į atšakinį kelią, bet ne didesniu kaip 80 km/val., ir įspėjama, kad kito šviesoforo signalas – leidžiamasis.
Du geltoni ir žalias juostinis žiburiaiLeidžiama pravažiuoti šviesoforą geležinkelių infrastruktūros valdytojo nustatytu greičiu į atšakinį kelią, bet ne didesniu kaip 80 km/val., ir įspėjama, kad kito šviesoforo signalas – draudžiamasis.
Baltas (išimtinis) mirksimasis žiburysLeidžiama pravažiuoti raudonu žiburiu signalizuojantį (arba užgesusį) šviesoforą ir važiuoti iki kito šviesoforo ne didesniu kaip 20 km/val. greičiu, pasirengus sustoti, jei kelyje atsiras kliūtis. Šis šviesoforo signalas naudojamas važiuojant tik taisyklinguoju dvikelio tarpstočio keliu.
Žalias žiburys (pusiau automatinė)Leidžiama pravažiuoti šviesoforą didžiausiu geležinkelių infrastruktūros valdytojo nustatytu greičiu ir įspėjama, kad tarpstotis iki kitos stoties laisvas.
Du geltoni žiburiai (pusiau automatinė)Leidžiama pravažiuoti šviesoforą geležinkelių infrastruktūros valdytojo nustatytu greičiu į atšakinį kelią ir įspėjama, kad tarpstotis iki kitos stoties laisvas.
Du geltoni žiburiai, iš jų viršutinis mirksimasis (pusiau automatinė)Leidžiama pravažiuoti šviesoforą geležinkelių infrastruktūros valdytojo nustatytu greičiu į atšakinį kelią ir įspėjama, kad tarpstotis iki kitos stoties – laisvas, o kitos stoties įleidžiamasis šviesoforas – leidžiamasis.
Raudonas žiburys (pusiau automatinė)Pravažiuoti šviesoforą draudžiama.
Du žali žiburiaiLeidžiama važiuoti į atšaką, važiuoti vienu daugiakeliu geležinkelių keliu arba netaisyklinguoju keliu, kuriame įrengta abipusė automatinė kelio blokuotė, geležinkelių infrastruktūros valdytojo nustatytu greičiu ir įspėjama, kad esant automatinei kelio blokuotei ne mažiau kaip du blokuojamieji ruožai yra laisvi, o esant pusiau automatinei kelio blokuotei tarpstotis iki kitos stoties (kelio posto) yra laisvas.
Geltonas mirksimasis ir baltas žiburiaiLeidžiama pravažiuoti šviesoforą ne didesniu kaip 40 km/val. greičiu ir toliau važiuoti netaisyklinguoju tarpstočio keliu pagal lokomotyvo šviesoforo signalus.
Geltonas mirksimasis ir baltas žiburiai ir skydelis su baltais raidės „S“ atšvaitaisLeidžiama pravažiuoti šviesoforą ne didesniu kaip 80 km/val. greičiu ir toliau važiuoti netaisyklinguoju tarpstočio keliu pagal lokomotyvo šviesoforo signalus.
Žalias ir baltas žiburiai (savarankiška)Leidžiama pravažiuoti šviesoforą didžiausiu geležinkelių infrastruktūros valdytojo nustatytu greičiu ir įspėjama, kad priekyje ne mažiau kaip du blokuojamieji ruožai yra laisvi.
Geltonas ir baltas žiburiai (savarankiška)Leidžiama pravažiuoti šviesoforą geležinkelių infrastruktūros valdytojo nustatytu greičiu ir įspėjama, kad priekyje laisvas vienas blokuojamasis ruožas.
Baltas žiburys (blokuotės nėra)Leidžiama pravažiuoti šviesoforą geležinkelių infrastruktūros valdytojo nustatytu greičiu.