SEARCH
You are in browse mode. You must login to use MEMORY

   Log in to start

level: Rankiniai Signalai

Questions and Answers List

level questions: Rankiniai Signalai

QuestionAnswer
StotĮsakymas mašinistui stabdyti geležinkelių riedmenis: dieną – raudona išskleista vėliavėlė; naktį – raudonas žibinto žiburys.
StotĮsakymas mašinistui stabdyti geležinkelių riedmenis: dieną – sukant ratu prieš save geltoną vėliavėlę, bet kokį kitą daiktą ar tik ranką arba trys trumpi švilptelėjimai; naktį – sukant ratu prieš save žibintą su bet kurios spalvos žiburiu arba trys trumpi švilptelėjimai.
Mažinti greitįLeidžiama važiuoti nurodytu mašinisto įspėjamajame lapelyje ar geležinkelių infrastruktūros valdytojo nustatytu greičiu, o jei jokių nurodymų nėra – ne didesniu kaip 25 km/val. greičiu. Signalizuoti stotyje arba tarpstotyje dieną – geltona išskleista vėliavėle, naktį – rankiniu žibintu su geltonu žiburiu. Jei nėra rankinio žibinto su geltonu žiburiu, signalizuoti galima lėtai mojuojant aukštyn ir žemyn rankiniu žibintu su baltu žiburiu.
Atlikti tikrinamąjį stabdymąNurodo mašinistui atlikti stabdymo tikrinimą: dieną – vertikaliai iškelta ranka; naktį – iškeltu rankiniu žibintu su baltu žiburiu. Mašinistas šį nurodymą patvirtina vienu trumpu lokomotyvo švilptelėjimu.
Atleisti stabdžiusNurodo mašinistui atleisti stabdžius, kai atliekamas stabdžių tikrinimas: dieną – horizontaliai mojuojant prieš save ištiesta ranka, naktį – lygiai taip mojuojant rankiniu žibintu su baltu žiburiu. Mašinistas šį nurodymą patvirtina dviem trumpais lokomotyvo švilptelėjimais.
Praleisti traukinįNurodo mašinistui, kad gali važiuoti didžiausiu geležinkelių infrastruktūros valdytojo nustatytu greičiu: dieną – vertikaliai iškeltas ištiestoje rankoje baltas rankinis skritulys su juodu apvadu arba geltona susukta vėliavėlė; naktį – iškeltas rankinis žibintas su žaliu žiburiu.
Praleisti traukinįNurodo mašinistui, kad gali važiuoti pagrindiniu keliu didžiausiu geležinkelių infrastruktūros valdytojo nustatytu greičiu: dieną – geltona susukta vėliavėlė; naktį – baltas rankinio žibinto žiburys. Darbuotojai, kurie iešmus perveda rankiniu būdu, išvykstantį iš stoties traukinį visada palydi rodydami susuktą geltoną vėliavėlę dieną ir baltą rankinio žibinto žiburį naktį.
Praleisti, sutikti traukinįNurodo mašinistui, kad galima važiuoti į atšakinį kelia arba kad traukinys priimamas į stotį su sustojimu: dieną – geltona išskleista vėliavėlė; naktį – geltonas rankinio žibinto žiburys.
Stabdyti traukinįĮsakymas mašinistui sustabdyti stotyje keleivinį traukinį, kuris pagal tvarkaraštį neturėtų sustoti: dieną – raudonas rankinis skritulys ar raudona išskleista vėliavėlė; naktį – raudonas rankinio žibinto žiburys.
Važiuoti pirmynNurodo mašinistui važiuoti pirmyn: dieną – pakeltos virš galvos rankos mostai (darant lanką iš dešinės į kairę ir atgal) su geltona išskleista vėliavėle ar vienas ilgas švilptelėjimas; naktį – tokie pat mostai rankiniu žibintu su baltu žiburiu ar vienas ilgas švilptelėjimas.
Važiuoti atbulamNurodo mašinistui važiuoti atbulam: dieną – nuleistos rankos mostai (darant lanką iš dešinės į kairę ir atgal) su geltona išskleista vėliavėle arba du ilgi švilptelėjimai; naktį – tokie pat mostai rankiniu žibintu su baltu žiburiu arba du ilgi švilptelėjimai.
LėčiauNurodo mašinistui mažinti greitį: dieną – lėti rankos mostai šone aukštyn ir žemyn su geltona išskleista vėliavėle arba du trumpi švilptelėjimai; naktį – tokie pat mostai rankiniu žibintu su baltu žiburiu arba du trumpi švilptelėjimai.
Nuleisti pantografąReikalavimas mašinistui nuleisti pantografą.
Priverstinai sustojusio traukinio atitvėrimasPriverstinai sustojusio keleivinio traukinio mašinisto paskirtas darbuotojas, kai pagalba bus suteikiama iš traukinio galo, turi nueiti 800 m atstumu nuo sustojusio traukinio galo ir stabdyti prie jo artėjančius geležinkelių riedmenis šiame priede nurodytais būdais. Priverstinai sustojus keleiviniam traukiniui tarpstotyje su automatine kelio blokuote, traukinio mašinisto paskirtas darbuotojas privalo patikrinti traukinio signalinių ženklų matomumą, stebėti tarpstotį ir, pasirodžius iš paskos važiuojančiam traukiniui, imtis priemonių šiame priede nurodytais būdais jį sustabdyti.