SEARCH
You are in browse mode. You must login to use MEMORY

   Log in to start


From course:

Dyrefys lets get it

» Start this Course
(Practice similar questions for free)
Question:

Beskriv en elektrokemisk gradient

Author: Asger Lindberg-Nielsen



Answer:

Hvis man har en membran som kun er permabel for kalium og der er lige store koncentrationer af kalium på begge sider vil der ikke være en nettoflux af kalium. Men hvis der så tilgengæld er en højere koncentration af KCL på ydersiden end indersiden vil Kaliumionerne begynde at diffundere over membranen. Der er altså to krafter på spil her. På den ene side er der en elektrisk kraft som "trækker" K ud på ydersiden men sammentidigt vil den også forsøge at komme i ligevægt så derfor vil Kionerne "forsøge at komme tilbage igen". Det er altså en modsatrettet elektrisk kraft som gør at K vil forsøge at komme tilbage til CL. K bevæger sig altså for at udligne koncentrationsforskellen men den modsatrettede elektriske kraft forsøger at trække K den anden vej. Det modsatrettede elektriske potentiale der danner en modsatrettet elektrisk kraft kaldes emf.


0 / 5  (0 ratings)


Hvis man har en membran som kun er permabel for kalium og der er lige store koncentrationer af kalium på begge sider vil der ikke være en nettoflux af kalium. Men hvis der så tilgengæld er en højere koncentration af KCL på ydersiden end indersiden vil Kaliumionerne begynde at diffundere over membranen. Der er altså to krafter på spil her. På den ene side er der en elektrisk kraft som "trækker" K ud på ydersiden men sammentidigt vil den også forsøge at komme i ligevægt så derfor vil Kionerne "forsøge at komme tilbage igen". 
Det er altså en modsatrettet elektrisk kraft som gør at K vil forsøge at komme tilbage til CL. 
K bevæger sig altså for at udligne koncentrationsforskellen men den modsatrettede elektriske kraft forsøger at trække K den anden vej. Det modsatrettede elektriske potentiale der danner en modsatrettet elektrisk kraft kaldes emf.
1 answer(s) in total